Extra’s doorgaande leerlijn

Aanvullend op onze doorgaande leerlijnen is er een mogelijkheid om de leerlingen mee te laten doen aan een voorstelling of een concert in de vorm van:

  1. Een afsluitend concert / openbare les in een grote concertzaal van het Muziekgebouw aan ’t IJ (kleutergroepen) of in de OBA (groepen 3).
  2. Een concert op de eigen school met en door de leerlingen en muzikanten. Hierbij worden vaak composities van de leerlingen uitgevoerd.

De muziekschool biedt bij de doorgaande leerlijnen ook de gratis module LuisterZO!. Hiermee heeft de groepsdocent een structuur om gedurende een heel schooljaar met de kinderen te luisteren naar- en te spreken over muziek. Tijdens LuisterZO! komen verschillende thema’s aan bod, zoals jazz, klassiek en specifieke instrumenten.

Daarnaast is het ook mogelijk deel te nemen aan een culturele activiteit van één van de partners van de Alliantie Muziekeducatie Amsterdam: Muziekgebouw aan ‘t IJ, Bimhuis, Het Koninklijk Concertgebouw, Nationale Opera & Ballet, Nederlands Philharmonisch Orkest/ Nederlands Kamerorkest, Oorkaan.
Klik hier voor een overzicht van aanbod op de Amsterdamse podia.
Voor de ontwikkeling van kinderen is een bezoek aan een cultureel podium heel waardevol. Ben je van plan om met jouw klas een concert te bezoeken bij één van onze partners in muziekeducatie? Wij kunnen in samenwerking met deze partner een voorbereiding in de klas verzorgen.