Facebook

Word ook vriend op Facebook

naschools muziekprogramma

Steeds meer kinderen op Amsterdamse basisscholen volgen de binnenschoolse MuziekZo! leerlijnen. Muziekschool Amsterdam biedt deze kinderen nu de unieke mogelijkheid om op de school zelf of op een locatie in de buurt van de school deel te nemen aan de vervolgcursus Het Muziekplein. Dit programma is er voor kinderen van groep 1 t/m 8.

het muziekplein

Kinderen uit groep 1 en 2 kunnen binnen het Muziekplein spelenderwijs diverse aspecten van het muziek maken ontdekken. Kinderen uit groep 3 tot en met 8 gaan een stapje verder en proberen verschillende instrumenten uit. Vanaf groep 5 kunnen kinderen óók voor een instrument kiezen. Ze krijgen dan instrumentles en spelen direct in een orkest of band.

interesse in een eigen muziekplein?

Wilt u als basisschool een eigen Muziekplein aanbieden? In samenwerking met Muziekschool Amsterdam vindt dit op de eigen locatie plaats of bijvoorbeeld in een buurtcentrum. Op deze manier profileert u zich als een school die verder kijkt dan de schooldag lang is: u geeft kinderen de kans zich breed te ontwikkelen, ook op muzikaal vlak. Daarnaast verlaagt u de drempel voor kinderen om op muziekles te gaan. De les vindt immers plaats in een voor het kind bekende omgeving.

op maat

U kunt het Muziekplein dus aanbieden als vrijetijdsactiviteit van Muziekschool Amsterdam op locaties van de muziekschool, als naschools aanbod (i.s.m. intermediair en/of stadsdeel) of opnemen in de Impulsregeling voor muziekeducatie. Een Muziekplein in samenwerking met basisscholen uit de buurt behoort ook tot de mogelijkheden, evenals een op maat gemaakt naschools programma.

hulp en contact

Wij helpen u graag bij het doornemen van de verschillende mogelijkheden met betrekking tot subsidies en regelingen. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met onze Coördinator Naschoolse Activiteiten Joachim Bosboom via joachim.bosboom@muziekschoolamsterdam.nl.

Muziekschool Amsterdam

Powered by Muziekschool Amsterdam